Oliven Olie

Lena plukker Oliven på marken Le Giare
Oliventræer
Ekstra Jomfru Olie

Oliven Olie

Der vil altid være en stor gruppe mennesker der blot drikker rødvin-eller hvidvin. En noget mindre, der drikker Amarone, Ripasso eller Brunello. Ligeledes vil der være en stor gruppe mennesker der spiser Oliven olie, og en mindre der vil have en ekstre jomfru olie, som der virkelig er kælet for.

Der er noget enormt facinerende over de gamle oliventræer, hvor de ældste er op mod 3.000 år. Tænk at de træer som står i Getsemana-have, allerede var ca. 1.000 år gamle på Jesus tid. Hvis disse trær blot kunne fortælle, hvad ville vi så ikke få at vide.

Hele den kristne kultur er så' at sige født blandt Oliventræer. Getsemana betyder oliepresse, og vi hører ofte om Jesus sidste vandring på Oliebjerget. Det er de færreste der tænker på, at al den olie der omtales i Biblen er Oliven Olie.

Olen fra området omkring Gardasøen hører til den absolut bedste, alene af den grund at der overhovedet ikke sprøjtes med gifte. Microklimaet omkring søen tillader ikke utøj i træerne. Samtidig er produktionen meget lille, idet det faktisk er for nordligt til at dyrke Oliven, hvilket også kn ses af de små træer.

Ikke den billigste Olie, men absolut en af de bedste.

 

Ekstra Jomfru olie 500 ml. Ufiltreret, håndtappet. Et unikt produkt. Azienda Agricola Bonazzi Kr. 75,00

 

Ekstra Jomfru Olie 750 ml.  -  Azienda Vinicola Valetti kr. 125,00