Dejlige vine fra Portugal, og en enkelt fra Frankrig

Vino della Casa - betyder kort og godt: Husets vin
Husets vin serveres tit på en karaffel.
Antinio Mendes Lopes er i gang med årets høst

Husets vin

Egentligt er jeg meget imod at kalde en vin for husets vin. Alene af den grund at alle de vine jeg har her på min hjemmeside, kunne jeg med stor glæde kalde for husets vin.

Jeg har nemlig ingen vine jeg ikke selv drikker med velbehag her i huset. Navnet er måske en floskel fra gammel tid, idet husets vin altid har været det billigste man kunne opdrive, og ikke altid lige sjovt at drikke.

Denne antagelse har jeg gjort op med, da de par vine som jeg har valgt at kalde husets vin ikke er de billigste, men er valgt ganske enkelt fordi de er enestående til prisen. De billigste, som absolut også har sin berettigelse lader jeg supermarkederne om.

Nyd vinen uden nogen større forpligtelse  -  God fornøjelse

Casal Mendes Rose'

Casal Mendes Rose

 

Vejledende butikspris kr. 50,00

 

Casal Mendes Rose fra Caves Alianca er fremstillet på druerne Baga, som er en lokal druesort i det nordlige Portugal.

Druerne høstes i september, de presses let og gæres ved en kontrolleret temperatur over 7 dage.

Vinen har en klar pink farve, en god balance mellem den friske frugt og den lette sødme samt nogle små elegante bobler, giver en herlig "tørstslukker"

Den perfekte vin til at starte en god aften

Vidigal Reserva

Vidigal Reserva

 

Vejledende Butikspris kr. 60,00

 

Reserva Vidigal er en vel-vinficeret, ærlig og ukompliceret rødvin, der uden et tykt lag af vinsminke fremstår som et paradeeksempel på god value-for-money.

Vinen hører under regionsbetegnelsen Lisboa, en provins der strækker sig fra Lissabons nordlige forstæder nordover til syd for byen Pombal og regnes for at være et af Portugals mest interessante men også uforløste vinområder.

Druerne er tinta roriz (tempranillo), syrah og cabernet sauvignon, som dyrkes omkring byen Leiria, hvor vinhuset Caves Vidigal omtrent ligger.

Anne Pichon - Ventuox Grenasche Noir

Anne Pichon Sauvage 2018

Grenache Noir - Ventoux

 

Vejledende Butikspris kr. 95,00

 

Marc Pichon omkom i en tragisk trafikulykke sidste år i September 2018, han efterlod sig sin danske kone Anne samt deres børn.

I fremtiden vil Anne og hendes børn drive vingården videre i samme ånd som Marc ville have ønsket det.

Anne Pichon er fremstillet på 100% Grenache Noir druer, som vokser på gamle druestokke for foden af Mont Ventoux.  Her nyder vinstokkene godt af de perfekte betingelser for vindyrkning. Masser af sol om dagen, og en kølig forfriskende vind som kommer ned fra Mont Ventoux om natten.

Markerne dyrkes med stor passion, og helt uden brug af kemikalier, markerne går nærmest i et med naturen, derfor har vinen fået navnet sauvage, som henviser til den naturlige vilde måde at dyrke druerne på.

Marc udtalte.: Jeg har lagt al min passion i dyrkningen af denne cuve, og jeg har dedikeret vinen til min hustru Anne som elsker naturen lige så meget som jeg selv.

En varm, blød og lækker 15% rødvin som jeg er faldet pladask for.

Stedet her ligefrem oser af charme, det samme gør vinene