Vino della Casa - Husets vin

Vino della Casa - betyder kort og godt: Husets vin
Husets vin serveres tit på en karaffel.
Antinio Mendes Lopes er i gang med årets høst

Husets vin

Egentligt er jeg meget imod at kalde en vin for husets vin. Alene af den grund at alle de vine jeg har her på min hjemmeside, kunne jeg med stor glæde kalde for husets vin.

Jeg har nemlig ingen vine jeg ikke selv drikker med velbehag her i huset. Navnet er måske en floskel fra gammel tid, idet husets vin altid har været det billigste man kunne opdrive, og ikke altid lige sjovt at drikke.

Denne antagelse har jeg gjort op med, da de par vine som jeg har valgt at kalde husets vin ikke er de billigste, men er valgt ganske enkelt fordi de er enestående til prisen. De billigste, som absolut også har sin berettigelse lader jeg supermarkederne om.

Nyd vinen uden nogen større forpligtelse  -  God fornøjelse

Zinfandel - Pusarosso

Pusarosso - Zinfandel

  

Vejledende butikspris: kr. 65,00  

 

Her er vinen til hyggesnakken en sen aftentime - Vinen til en god intens kødret, eller blot vinen til et glas i utide, hvis begrebet utide overhovedet eksisterer i vinverdenen. 

Kraftfuld, fyldig og alligevel blød og behagelig rødvin, produceret på druen Zinfandel.

Zinfandel er det internationale navn på én af de bedste druesorter i Italien, nemlig druesorten Primitivo som kan give vine med stor fylde og rygrad. Når så vinen samtidig er lagret på egetræsfade, har vi her en lille perle til prisen. 

Vinguden Luca Maroni gav den 92 point ud af 100 

Giuseppe Rosso - Selezione Tipica Italiana

Giuseppe rosso - Italia 

 

 

Vejledende butikspris kr. 50,00 

  

Med et enestående forhold mellem kvalitet og pris, ligger Giuseppe rosso lunt i svinget når dagligvinen skal vælges.

Bag etiketten gemmer der sig en blanding af lokale druer fra regionen Puglia, hvilket resulterer i en typisk syditaliensk vin, med masser af saft og kraft.

Nyd Giuseppe rosso til alverdens hverdagsretter. Nyd den når det gerne må være godt uden at være højtideligt.

Rigtig god vin til prisen.  

Guiseppe - Puglia Bianco

Giuseppe bianco  -  Puglia

 

Vejledende butikspris kr. 50,00 

 

Denne herlige friske hvidvin kommer samme sted fra som ovennævnte rødvin. Giuseppe bianco fremstilles af  et sammenstik af lokale druer, hvilket giver en frisk tør hvidvin. 

Gouseppe bianco er charmerende og spændsig med den helt rette mængde solskin i flasken.

Rigtig meget vin til prisen. 

Rioja distriktet i det nordlige Spanien

Den Iberiske Halvø

Rioja vine har altid haft min interesse. På et tidspunkt ændrede spanierne imidlertid på smagen af vine fra Rioja. Hvis I spørger mig var det en skandale for distriktet. Man havde en forestilling om at det eneste vinene havde set af Rioja var skiltet da de kørte forbi ude på motorvejen, hvilket naturligvis ikke var tilfældet, men sådan smagte de.

Heldigvis bliver der nu igen fremstillet gode gamle Rioja vine, og huset Faustino er et af dem.

Også andre steder på den Iberiske havlø bliver der lavet dejlig vin. Jeg tænker her naturligvis på Portugal. Hvem sætter ikke pris på en god Portvin - men prøv også den lille tykke flaske: Casal Mendes som indeholder Rose' så blid og dejligt at man næsten ikke kan stå for den, det betyder desværre også at flasken meget hurtigt bliver tom.

Casal Mendes Rose'

Casal Mendes Rose

 

Vejledende butikspris kr. 50,00

 

Casal Mendes Rose fra Caves Alianca er fremstillet på druerne Baga, som er en lokal druesort i det nordlige Portugal.

Druerne høstes i september, de presses let og gæres ved en kontrolleret temperatur over 7 dage.

Vinen har en klar pink farve, en god balance mellem den friske frugt og den lette sødme samt nogle små elegante bobler, giver en herlig "tørstslukker"

Den perfekte vin til at starte en god aften

Rioja Faustino Rivero

Rioja Faustino Rivero 2014

 

Vejledende butikspris kr. 50,00

 

Faustino Rivero er fremstillet på 85% Tempranillo drue og 15% grenache. Druerne er høstet på druestokke der i gennemsnit er 25 år gamle, med et lavt udbytte.

Ved ankomsten til vineriet afstilkes druerne og presses delvis. Herefter gennemgår druerne en gæring på mellem 10 og 12 dage, hvor mosten dagligt pumpes over kvaset, for at trække så meget saft og kraft ud af druerne som muligt.

Efter endt gæring tappes vinen på flasker og får lov at hvile et par måneder. 

Denne vin er virkelig en nydelse hvis man som jeg kan lide Rioja vine fra inden verden gik af lave, og vinen skulle smage anderledes.

En hyggelig vinsmagning i Provence
Løve og Løvinde

Lionne Leonessa 2016 - Cuvee Speciale

 

Vejledende Butikspris kr. 75,00

 

Forestil jer fransk elegance og italiensk tradition lagt sammen til et fortræffeligt glas vin, så har man Lione Leonessa.

Vinen er en fransk cuvee, bestående af druerne Grenasche noir, Syrah, Movedre og Carignan. Men den er fremstillet efter italienske traditioner, så den nærmest fremstår som en Ripasso. Vi er i Languedoc, den sydligste privins i Frankrig, hvor der de seneste år virkelig er blevet produseret kvalitet.

Vinen har en smuk dybrød farve, og er utrolig velsmagende. 

Anne Pichon - Ventuox Grenasche Noir

Anne Pichon Sauvage 2017

Grenache Noir - Ventoux

 

Vejledende Butikspris kr. 95,00

 

Marc Pichon omkom i en tragisk trafikulykke sidste år i September, han efterlod sig sin danske kone Anne samt deres børn.

I fremtiden vil Anne og hendes børn drive vingården videre i samme ånd som Marc ville have ønsket det.

Anne Pichon er fremstillet på 100% Grenache Noir druer, som vokser på gamle druestokke for foden af Mont Ventoux.  Her nyder vinstokkene godt af de perfekte betingelser for vindyrkning. Masser af sol om dagen, og en kølig forfriskende vind som kommer ned fra Mont Ventoux om natten.

Markerne dyrkes med stor passion, og helt uden brug af kemikalier, markerne går nærmest i et med naturen, derfor har vinen fået navnet sauvage, som henviser til den naturlige vilde måde at dyrke druerne på.

Marc udtalte.: Jeg har lagt al min passion i dyrkningen af denne cuve, og jeg har dedikeret vinen til min hustru Anne som elsker naturen lige så meget som jeg selv.

En varm, blød og lækker 15% rødvin som jeg er faldet pladask for.

Anne Pichon Rose´

Anne Pichon Rose' 2018

 

Vejledende butikspris: kr. 65,00  

 

Dejlig blegrosa frisk og frugtagtig rose' vin.

Denne Cuvee' er fremstillet på fire forskellige druesorter fra vinstokke som vokser på skråningerne af Mont Ventoux. 

Markerne dyrkes helt uden brug af kemikalier. Man kan sige at markerne nærmest går i ét med naturen, derfor har vinen fået navnet Sauvage, her henvises til den naturlige vilde måde at dyrke druer.

En god ledsager til lette salater, skaldyr og et glas i utide.

Provence Grenasche Rose'

Arlequin Grenache Rose' 2016

Provence

 

Vejledende Butikspris kr. 75,00

 

Arlequin er en stolt eksponent af Provenses lækre rose' vine

Arlequin er fremstillet på 100% Grenache Noir druer, fra 15 - 20 årige druestokke som vokser i leret jord med en smule kalksten. Provence har middelhavsklima med gennemsnitlig 3000 solskinstimer om året, og kun beskedent nedbør, som falder fortrinsvis om foråret og efteråret.

Arlequin er en SUPER teressevin. Vel noget af det bedste rose' vin jeg nogensinde har smagt. Så gør det jo heller ikke noget at vinen er flot udstyret med glasprop.

Vinguden Luca Maroni gav den 90 point ud af 100

Central Coast USA
Hillside Valley

Hillside Valley 2016

Zinfandel USA

 

Vejledende Butikspris kr. 55,00

 

Hillside Valley Black Label Zinfandel har en lækker bouquet. Smagen er tæt med rigelig moden frugt, i god harmoni med kryderier, og med en dejlig vedvarende eftersmag.

En typisk Zinfandel, som jo i øvrigt er identisk med den italienske Primotivo, i meget elegant stil.

Nyd vinen til kraftige retter.

Fire stjerner i Vinavisen

Vinguden Luca Maroni gav den 96 point ud af 100

 

Beyond Big

Beyond Big 2016

Cabernet Sauvignon USA

 

Vejledende Butikspris kr. 120,00

 

Beyond Big er en superharmonisk, blød og fyldig vin fra Central Coast i USA.

Dagene er lune og nætterne er kølige i Central Cost. Med de moderate temperaturer modner druerne langsomt, og frugten i druerne udvikles perfekt.

Høsten foregår om natten for at bevare druerne kølige og friske. Gæringen varer 7 til 10 dage, og druerne ligger her sammen med skinnet. Efter endt gæring lagres vinen i 8 måneder på 3 til 7 år gamle egefade, hvorved vinen opnår sin eventyrlige blødhed.

Vinen får en høj intensitet og en dejlig frugtagtig karakter.

Aftenstemning i Lazise med god Pasta - Pizza og Husets vin